Omgeving

Met kinderen

 

Spelen!

Attractiepark Toverland
Attractiepark Toverland ligt letterlijk in de achtertuin van de Wertemerhoeve. Voor iedereen die op zoek is naar een magische wereld vol spanning en avontuur. Reusachtige achtbanen, vrolijke familie attracties en klimtoestellen wisselen elkaar af in sfeervolle thema gebieden, binnen én buiten. Entreetickets zijn bij ons verkrijgbaar!

Speeltuin Roeffen Mart
Heerlijk in de natuur buiten spelen, op mooie en veilige speeltoestellen? Bezoek speeltuin Roeffen Mart in Grubbenvorst, waar lekker buitenspelen voorop staat!

Speelpark Klein Zwitserland
Spannend speelplezier in Nederlands eerste en grootste avonturenbos!

Irrland, de Boerderij Belevenisoase
Vlak over de grens in Kevelaer, ligt Irrland. Irrland is altijd de moeite waard, weer of geen weer! Meer dan 8.000 vierkante meter aan spel- en attractieschuren, een indoor klimpark, spelschuren voor de allerkleinsten, maar ook de grootste wintertuin in de regio Niederrhein, maken IRRLAND tot een “all weather park”.

Natuurbelevingspad
Het IVN Natuurbelevingspad is voor iedereen een avontuurlijk pad. Lopen over takken of zelfs over het water en klauteren in een klimboom. Een blote voetenpad waar je met je blote voeten over allerlei verschillende materialen loopt. En in het bos mag je zelf een hut bouwen. Er is dus genoeg te doen.

Haal broodjes bij de bakker en trek er op uit!

Blote voetenpad
Altijd al met blote voeten door allerlei ondergronden willen lopen, dat kan op het blote voeten pad in Griendstveen. Samen met een museum en een theeschenkerij, vormt dit pad een ideaal middagje uit voor jong en oud!

Blauwebessenland
Aan de Limburgse zijde van de Mariapeel is in het plaatsje America “Blauwebessenland” gevestigd. Blauwebessenland richt zich voornamelijk op verkoop van verse, geconserveerde en verwerkte blauwe bessenproducten, toerisme en promotie van deze heerlijke en gezonde fruitsoort. Men mag dan ook wel spreken van “superfood”.

Ballorig Venlo
Bij Ballorig Venlo zijn er heel veel leuke dingen te doen! Je kunt er springen op de mega trampoline, klimmen op de klimwand en ook crossen over het circuit. Voor de allerkleinsten is er een speciaal peutergedeelte en er is gratis wifi voor de ouders.

Koeien kijken
Hoeve de Hei biedt de mogelijkheid om een kijkje te komen nemen op de moderne melkveehouderij. De stal is voorzien van een 50 m lange loopbrug en geeft u de gelegenheid om het reilen en zeilen in de stal te aanschouwen.

Boerengolf
Op de Maria-Hoeve in America kunt u terecht voor leuke activiteiten, waaronder het boerengolf. Superleuke activiteit met kinderen!

IJs eten!

De Veldweide
Carly en René Verstegen heten u van harte welkom op ijs- en versboerderij de Veldweide. De Veldweide vind u aan de Hees, tussen Sevenum en Kronenberg. De karakteristieke boerderij is in 1926 herbouwd, tegenover de inmiddels ruim honderd jaar oude schuur, waar de productieruimte en de boerderijwinkel zijn gevestigd.Op de boerderij maakt u kennis met de koeien, kalfjes en de andere gezelschapsdieren. Proef de sfeer in de boerderijwinkel of kom gewoon even ’uitblazen’ op ons terras.

Hoeve Willem III
Lekker uitwaaieren op de fiets of een stevige wandeling in De Peel? Daar hoort natuurlijk een doel bij: Hoeve Willem III! U kunt lekker genieten van ambachtelijk ijs op het terras of in de ijssalon van onze markante boerderij, gelegen aan de Helenavaart op de route tussen de veendorpen Griendtsveen en Helenaveen.

IJssalon Clevers
Heerlijk proeven van één van de vele smaken bij Clevers ijssalons in Kessel, Tienray, Grubbenvorst, Arcen, Overloon, Roermond of Plasmolen.

Zwemmen

Landal Domein de Schatberg
Landal Domein De Schatberg ligt op een steenworp afstand van de Wertemerhoeve. Het bungalowpark biedt jong en oud volop vermaak met zwembaden, een recreatieplas, minihaven met bootjes en bowlingbanen.

Center Parcs Meerdal
Als u op zoek bent naar wat ontspanning voor het hele gezin, dan is Het Meerdal vlakbij. Kinderen leven zich helemaal uit in het zwem- en speelparadijs, terwijl u heerlijk tot rust komt in het schitterende natuurgebied De Peel. 

Limburgse Peel
In de Aqua Mundo in Limburgse Peel kunt u natuurlijk gewoon lekker komen zwemmen. Maar er is meer, zo zijn er ook nog het golfslagbad en de glijbanen. En natuurlijk vergeten we de kleinsten niet: ze hebben waterplezier voor tien in het Kinder-Doe-Bad, compleet met de koninklijke kikkerfamilie en de octopus.

Bioscoop

Servicebioscoop Dok6 in Panningen

Servicebioscoop Luxor in Reuver