Omgeving

Actief

👟 📱 Lekker de natuur in met de app van Landschap Horst aan de Maas.

Tijdens een wandeling in Noord Limburg kunt u in twee uur tijd wel vier verschillende landschappen doorkruisen! Dankzij de bossen, stuifduinen, akkers, broekbossen, beekdalen, Peellandschappen en Maasoevers is wandelen in de regio altijd afwisselend.

In Noord Limburg zijn veel wandelroutes uitgezet. Zo zijn er wandelroutes met een thema, speciale routes om te wandelen met kinderen en cultuurhistorische wandelingen beschikbaar. Verschillende wandelroutes doorkruisen de twee nationale parken de Maasduinen en de Groote Peel en mogen beslist niet overgeslagen worden!

Fietsen
Dankzij het ontbreken van heuvels en de goede infrastructuur voor fietsers, is Noord Limburg dé fietsregio bij uitstek. En tijdens het fietsen passeert u de mooiste plekjes die Noord Limburg én Brabant te bieden hebben.

De vele fietsroutes voeren u door typische dorpjes, langs de Maas door de Peel en Maasduinen. Met een kaart van de fietsknooppunten op zak kunt u eindeloos routes samenstellen zodat u het beste uit uw fietsvakantie kunt halen.

Er zijn ook diverse mooie fietsroutes in en rondom natuurgebied de Peel en de pittoreske dorpjes Griendtsveen en Helenaveen. 

Fietsverhuur
Om onze prachtige streek op de fiets te verkennen, bieden wij sinds kort ook de mogelijkheid om fietsen bij ons te huren. Dit kan een stadsfiets zijn met 7 of 8 versnellingen, maar ook mountainbikes, racefietsen, electrische fietsen of kinderfietsen behoren tot de mogelijkheden. Ook kinderzitjes en fietshelmen worden verhuurd. Wij werken hiervoor samen met Fietsenverhuurder.nl  Als u bij uw boeking doorgeeft wat voor soort fiets u graag wilt hebben, zorgen wij dat deze voor u klaar staat op de door u gewenste dag! 

Huskysafari
Op zoek naar een bijzondere activiteit, dan is dit een echte aanrader! Huskytochten en husky safari met sledehonden in de Limburgse natuur. Dit kan bij Lowlandpack in Koningslust. Informeer naar de mogelijkheden.

Golfen

De Peelse Golf
De Peelse golf is een fraai aangelegde 18 holes parkbaan met frontale en laterale waterhindernissen. Het terrein is hier en daar licht glooiend en bevat een rijke flora en fauna. Vanaf het terras van het gezellige clubhuis hebt u een prachtig uitzicht over een groot gedeelte van de baan. De keuken van het clubhuis is een aanrader.

De Golfhorst
De Golfhorst in Horst beschikt over een volwaardige 18 holes baan, een 9 holes Par 3 baan en 9 holes clinic baan. In 1997 is de baan aangelegd op een uniek stuk nieuwe natuur ontstaan na de sanering van de voormalige Zuringspeel. De baan kenmerkt zich door een hoogteverschil van maar liefst 35 meter. Tijdens het spelen kunt u op verschillende plaatsen genieten van fraaie vergezichten over het complex en de omringende weilanden en akkers. 

Boerengolf 
Op de Maria-Hoeve in America kunt u terecht voor leuke activiteiten. waaronder het boerengolf. Boerengolf is een variant van het ‘normale’ golfspel, waarbij een boerengolfparcours in zo weinig mogelijk aantal slagen moet worden afgelegd.